С какво ще запомним този ден?  При всички случаи в следващите

...
С какво ще запомним този ден? 
При всички случаи в следващите
Коментари Харесай

Експерт: Не с 40%, но все пак можем да намалим вредните емисии

С какво ще запомним този ден? 

При всички случаи в идващите няколко години в бранш енергетика ще реализираме понижение на нездравословните излъчвания - за какво и по какъв начин? Чуйте във вечерните Podcast вести от Антон Иванов от Българския енергиен и минен конгрес и съветник на КНСБ по енергийните въпроси. 

И още от тематиките, които ще чуете: 

Министър-председателят Гълъб Донев организира среща с работодателски организации в Министерския съвет. Разговорът е част от инициираните от премиера работни формати за разискване на ценообразуването при питателните артикули и опциите за понижаване на инфлацията. От работодателските организации дефинираха инициирането на срещата като добър сигнал, за това, че разговорът от предходния мандат на кабинета, ще продължи сполучливо.

Над 17 хиляди са към този момент жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични земетресения. Загиналите в Турция са минимум 12 хиляди, а в Сирия - над 3 хиляди. Световната здравна организация се притеснява, че без заслон, вода, горива или електричество доста от оживелите могат да изгубят живота си. Смята се, че мощното земетресение, което разклати региона в понеделник, е засегнало към 23 милиона души, измежду които доста деца. Спасителите не престават усърдната си работа, само че очакванията избледняват за мнозина, които към момента са в капан под руините. Междувременно първият ескорт от шест камиона с филантропична помощ за Северозападната част на Сирия дойде на място. Според Организация на обединените нации 4 и половина милиона души разчитат на нея. Европейският съюз разгласи, че ще даде 6,5 милиона евро лични средства на Турция и Сирия.

Община Пловдив публично отпусна 32,7 милиона лв. да довършването на стадионите на футболните Ботев и Локомотив. Решението бе утвърдено с 46 гласа " за " и един " срещу " на общинското съвещание, което мина под блокада на почитатели и на двата клуба. Сумата ще бъде отпусната в идващите три бюджетни години по равно и за двата клуба. Тази година те ще получат по 5,3 милиона лв., а през 2024-а и 2025-а на два пъти по 5,5 милиона. Освен това общината ще образува две непрекъснати комисии, които ще наблюдават за осъществяването на плановете и изразходването на отпуснатите средства. Стадион " Христо Ботев ", прочут в града като " Колежа ", бе стартират още от Цветан Василев през 2014-а, само че след случилото се с КТБ, строителните действия стопираха. Така се стартира същинско вървене по тъгите за почитателите на Ботев, а до този миг страната обезпечи 25 милиона лв., които не бяха задоволителни.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:



Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Сенаторът от щата Калифорния показа законопроект, който планува данъчни облекчения до 2000 $ за тези, които преобразуват старите си коли на бензин или дизел в електрически. Какво още се чака, чуйте във вечерните Podcast вести. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР